Tone Sekelius

Tone Sekelius i årets Mello.

Urcoola Tone Sekelius som dessutom är nominerad till Årets HBTQ på QX Gaygala har med sin stjärnglans i Mellon blivit namnet på allas läppar. Vilken kvinna!

Aaron de Aguiar

Musikproducenten och låtskrivaren Aaron de Aguiar blev känd i idol 2014 där han hamnade på en ärorik femteplats. Sedan dess har han gått ut med sin transidentitet och öppet delat med sig av sin resa på Instagram – framför tusentals följare.

Yolanda Bohm

Yolanda Aurora Bohm Ramirez

Poet,  författare, transaktivist och karismatisk konferencier på Stockholm Pride 2019 – Yolanda Bohm bjuder på förstklassig kulturell representation.

Lina Axelsson Kihlblom

Skolministern Lina Axelsson Kihlblom (S)

I slutet av 2021 blev ”Superrektorn” Lina Axelsson Kihlblom historisk som Sveriges första minister att vara öppen med sin transerfarenhet. Medan hon krigar på politiskt för en skola för alla ger hennes självklara öppenhet en ovärderlig synlighet inom den svenska politiken.

Cameron Jai

Cameron Jai

2017 blev Cameron Jai utnämnd till Årets Trans på QX Gaygala efter att ha charmat hela svenska folket i Idol året innan. Idag jobbar han som låtskrivare med fokus på K-pop.

Saga Becker

Skådespelerskan Saga Becker.

Skådespelerskan Saga Becker blev den första kvinnan med transbakgrund att kamma hem det prestigefyllda priset för bästa kvinnliga huvudroll på Guldbaggegalan 2015 efter hennes insats i filmen Någonting måste gå sönder.

Loui Sand

Loui Sand gjorde över 100 landslagskamper för det svenska damlandslaget i handboll. 2019 avslutade han sin karriär för att få könsbekräftande vård. Drygt två år senare kom beskedet – han skulle göra comeback. Loui Sand blev den första mannen som var öppet trans att spela elithandboll på herrsidan.

Aleksa Lundberg

Aleksa Lundberg under hennes invigningstal på Stockholm Pride 2017.

Skådespelerskan, föreläsaren och journalisten Aleksa Lundberg är just nu aktuell med valåret 2022:s partiledarutfrågningar på QX, men är väl mest känd från lite överallt som till exempel skådis i prisbelönade filmen Ring mamma!, TV4-serien Heder eller varför inte teaterföreställning Kung Kristina Alexander. 

Lukas Svärd

Föreläsaren Lukas Svärd

Föreläsaren Lukas Svärd berättar öppet om sitt liv som i unga år bestod av misshandel, mobbning och sexuella övergrepp. Han lyfter hur samhällets normer har påverkat honom, berättar om sina transerfarenheter och hur han orkat kämpa vidare. 2021 blev han mer folkligt känd då han var en av deltagarna i Elitstyrkans hemligheter.

Caroline Farberger

Caroline Farberger när hon sommarpratade 2019.

Caroline Farberger hade varit vd på Ica Försäkring i sex år när hon i början av året meddelade att hon tar nästa steg i karriären och går in som styrelseordförande i ett investmentbolag. 2018 gjorde hon ett historiskt tillkännagivande. Över en natt hade hon bytt namn, pronomen och utryck för att nästa dag komma till vd-jobbet som öppen kvinna. 2019 utsågs hon till Årets hbtq på QX Gaygala.