I höstas klev entreprenören Navid Kabiri in i en ny tung roll hos utelivsjätten Familjen Ahlbom som driver regnbågsklubben Backdoor i Stockholm. Innan dess har han med sina fester varit ständigt aktuell inom Stockholms hbtqi-nattliv där han knegat på i snart 17 år. Men det finns en baksida till rollen som klubbfixare som han undvikt att prata om – näthatet.

– Jag brukar vara väldigt diskret med det här och bara skicka ut positiva signaler om att det är fest och glatt. Men den senaste tiden har jag fått motta allt fler hot. Senast igår fick jag två stycken. Det har blivit en upptrappning av elaka meddelanden och hat från anonyma konton på sociala medier, berättar han när QX ringer efter att ha sett ett inlägg på Facebook som innehöll direkta dödshot riktade mot Navid.

Upptrappningen av näthatet kom i samband med att han intog sin nya position på Backdoor. Navid berättar att meddelandena inte innehåller homofobi, utan tolkar innehållet som att det kommer från personer inom hbtqi-världen.

– Det är mycket svordomar, ‘du har ingen plats i vår hbtq-värld’, ‘sluta upp med det du gör och låt andra ta plats’, du har snott åt dig allting’ och så vidare.

– Jag har ju tagit på mig det här ansvaret att vara en av de som roar hbtqi-Sverige och våra turister som kommer hit från utlandet. Det är ingen lätt uppgift. Man får jobba ihjäl sig för att ligga på topp och hitta nya akter, nya artister, nya events. Näthatet är baksidan av allt det här. Det går ibland till en punkt där jag undrar om jag verkligen ska göra det här. Men jag försöker bara släppa det och gå vidare.

Genom att nu prata om de hot han får motta hoppas han att det ska få ett slut. Särskilt efter ett extra obehagligt anonymt meddelande som trillade in i hans inkorg i tisdags där en person skrev: ”Skulle vilja slå ihjäl dig för hand, för att sedan ta ett bollträ och slå sönder din kropp till benkras och slaffs medan alla omkring ser på”.

Det senaste hotet som Navid fick motta.

Det senaste väldigt explicita dödshotet tänker Navid polisanmäla.

–  Jag är ganska trygg i mig själv och jag tror att det här bara är tomma ord, så det skrämmer inte mig fysiskt. Det är mer psykiskt jobbigt att vi lever i en sådan värld där vi inte kan tillåta varandra ta plats. Speciellt när man jobbar i den bransch som jag gör, som bara handlar om att underhålla andra.

Efter att han gick ut med att han näthatas har han fått extra mycket kärlek från de communitymedlemmar som uppskattar hans arbete, vilket han säger väger upp.

– Kärleken är så mycket större. Så man får inte haka upp sig på att några personer beter sig såhär.