Årets ambassadörer och årets Stockholm Gay Life-pristagare är…

Alldeles nyss avslöjades det att Kajsa Bergqvist och Andreas Lundstedt blir årets ambassadörer för Stockholm Gay Life och 2013 års vinnare till Stockholm Gay Life Award är Christina Guggenberger.

Den ideella företagarföreningen Stockholm Gay Life är bland annat till för att visa resten av världen, och Sverige för den delen, hur HBT-vänligt Stockholm är. Genom att tipsa om olika saker man kan göra som turist i Stockholm och ta initiativ till och stötta arrangemang som Pink Christmas, onsdagens Gay’s on Ice och Rainbow Fire under Valborgshelgen så hoppas Stockholm Gay Life kunna attrahera och locka till sig hbt-resenärer, såväl svenska som utländska.

Kajsa och Andreas är båda kända profiler i hbt-världen, deras jobb kommer att bli att resa runt i världen och promota Stockholm i samarbete med Stockholm Gay Life och flygbloaget KLM som är med att presentera ambassadörerna och priset..

Christina Guggenberger har i många år arbetat inom Stockholms Visitors Board för att sätta Stockholm på hbt-kartan och förra året blev hon för det arbetet nominerad som Årets Hetero vid QX GayGala. Att det idoga engagemanget från staden via Guggenberger lett till en ökad gay/hbt-turism har tydligt märkts inte minst på stans gaykrogar och klubbar!
Vid ett mingel på Hotel Skeppsholmen idag delades priset ut och ambassadörerna presenterades och därefter tog ceremonideltagarna båten över till Djurgården för ta fortsätta festen på Cirkus och QXGayGala.