Sara är muslim, öppet lesbisk och grundare av Instagramkontot Rainbow Muslims. Där har hon låtit andra muslimer som också tillhör regnbågscommunityt dela sina berättelser genom att vara ”gästpostare”. Majoriteten har gjort det anonymt för att säkra att de inte drabbas av hedersrelaterat våld eller utsätts för andra hot.

De samlade rösterna planerade Sara att göra till en bok där hbtqi-muslimer skulle lyftas och höras. Men i slutet av förra veckan släcktes kontot plötsligt ner och de hittills 400 berättelserna som utgjorde Rainbow Muslims var borta.

– Det här visar hur stort motståndet är mot oss. Jag får dagligen hot och nu har det här hänt. Det är jätteobehagligt. Man vet ju inte hur långt en människa är beredd att gå.

Efter att sidan hackats kontaktade hon polisen för att göra en anmälan men fick höra att de inte kan lägga resurser på dataintrång.

– Men jag ser inte bara det här som dataintrång. Det är ett hatbrott.

Vidare oroar sig Sara för att identiteter till personer som hon haft kontakt med kan ha röjts i samband med hackningen.

– Det var många som skrev DM till mig från sina privata konton. Det är många som hört av sig till mig genom Rainbow Muslims och bett om hjälp och frågat mig om råd.

Kort efter att kontot släcktes ner försökte hon starta ett nytt, men alla kombinationer hon provade med ”rainbow” och ”muslims” följt av olika sifferkombinationer fungerade inte.

– Det här är ju en smart rackare. Mitt lösenord som jag hade gick inte att knäcka bara sådär. Och samtidigt har mitt TikTok-konto där jag delat innehåll om Rainbow Muslims också hackats. Jag känner mig rädd, jag ska till min lägenhet nu och jag förväntar mig nästan att någon är där.