Nontokozo Caroline Motloung hittades stympad och mördad den 21 maj i Vereeniging. Hon sågs sista gången vid liv den 15 maj och anmäldes försvunnen av sin familj tre dagar senare, rapporterar Pink News.

Polis arbetar nu efter teorin att hon mördades på grund av att hon var öppet lesbisk, och hon misstänks därmed vara den fjärde queera personen i år att mista sitt liv till följd av den utbredda homofobin i landet. Ännu har ingen gripits för brottet.

I mars knivhöggs 32-åriga Pinky Shongwe, som även hon var öppet lesbisk. Mordet skedde efter att Shongwe avfärdat en mans närmanden.

Hlengiwe Buthelezi är ledaren för den sydafrikanska hbtqi-organisationen KwaZulu-Natal. I en intervju med Mamba Online anklagar hon polisen för att inte göra tillräckligt för att stoppa de homofobiska morden.

”Det finns inget slut. Jag är väldigt chockad, att säga att jag är sorgsen är en underdrift. Vi borde ha kommit längre vid det här laget. Polisväsendet måste göra bättre ifrån sig. Vi måste också utbilda mer, sprida medvetenhet och självklart få en fungerande hatbrottslag”