Med elbåtar, musik och diverse flytande redskap ska de lesbiska och bisexuella kvinnorna i söder prajda loss genom Malmös kanalsystem. Fredag den 7 juli, dagen innan det officiella Pride-tåget går genom Malmös gator är det dags.

Som arrangör står LesWorking, ett nätverk för lesbiska kvinnor. Ordförande för styrelsen är Edith Escobar som sitter på all info du behöver om det nystartade initiativet.

Vad är det ni ska hitta på nu Edith?

– I och med att LesWorking Swedens fokusområde är att synliggöra lesbiska och bisexuella kvinnor och att vi insåg att man aldrig haft en kanalpride i Malmö, tänkte vi att det vore en bra idé att glida i kanalen i båtar fyllda av lesbiska och bisexuella kvinnor. Idén från börjar var att ha en aktivitet för våra medlemmar i samband med Malmö Pride, men när kvinnor som inte är medlemmar började fråga så tänkte vi att vi skulle göra det för alla kvinnor som ville vara med.

Ni har hyrt elbåtar, hur gör man för att säkra en plats ombord?

– Själva har vi reserverat och bokat elbåtarna till våra medlemmar och andra i mån av plats, och om det blir fler intresserade bokar vi flera. Inbjudan är öppen för alla lesbiska och bisexuella kvinnor som vill vara med. Man anmäler sig via mail till [email protected] för att vara säker på att det finns platser kvar.

Går det att ansluta till er parad med egen flytande attiralj?

– Om några vill ansluta med egen flyttande attiralj, är de välkomna så klart!

Tipsa om den bästa platsen att se er guppa förbi?

– De bästa platserna att se oss guppa förbi är flera, men Mälarbron, Petribron, Centralbron eller Davidshallsbron kan vara de bästa platserna att stå och heja på.

Läs mer om eventet här!