Under söndagen hölls en minnesgudstjänst i Oslo Domkyrka för offren efter attentatet mot London Pub i helgen.  Kronprinsessan Mette-Marit och Kronprins Haakon var på plats för att hedra offren och tända ljus under ceremonin. Även Norges statsminister Jonas Gahr Støre, Høyreledaren Erna Solberg och justitieminister Emilie Enger Mehl var på plats för att visa stöd för regnbågscommunityt och de drabbade.

Under gudstjänsten, som var öppen för allmänheten, sjöng artisten Sondre Justad och Inge Alxeander Gjestvang från regnbågsorganisationen Fri, talade. Statsminister Jonas Gahr Støre höll också ett tal där han berättade att han fått stöd från ledare från hela världen. I sitt tal tryckte han på att kampen inte är över:
– Nu kan vi som medborgare ta aktiva val. Vi kan aktivt vända hatet och våldet ryggen. Vi kan aktivt välja att stötta minoriteter.

Han avslutade med att vända sig till Norges muslimer:
– Jag vet att många blev oroliga och rädda att det här ska koppla er religion till det här fasansfulla dådet. Men ni ska veta att vi står enade och stöttar er.

Två personer omkom och 21 skadades då den misstänkte gärningsmannen Zaniar Matapour öppnade eld mot gaypuben London Pub i centrala Oslo under Pridefirandet i staden.