Ett populärt norskt sommarläger för HBTQ-ungdomar ställs in i år. Anledningen är en otrygghet efter skjutningen på Oslo Pride förra veckan, där två personer dödades och ett flertal skadades på gaybaren London Pub.

Organisationen Skeiv Ungdom, som ordnar lägret Jafnaðr (ett fornnordiskt ord för jämlikhet), skriver till sina medlemmar på Facebook:

”De senaste dagarna har vi haft ingående diskussioner om det går att genomföra lägret eller inte. Tyvärr har vi beslutat att det är oförsvarligt, med bakgrund av händelsen natten mot lördag på London. Det är med tungt hjärta vi kommer med beskedet, för att få mötas och vara queer ihop är just vad vi behöver nu.”

Enligt norska sajten Blikk har Skeiv Ungdom-ledaren Jane-Victorius Bonsaksen och organisationen fått ta emot hatiska meddelanden och trakasserier både innan och efter terrordådet på Oslo Pride.

Nu lägger man fokus på att ta hand om organisationens anställda och volontärer – och lovar ”en hejdundrande bra Pridehöst” istället.

Sommarlägret Jafnaðr är en årligt återkommande och veckolång mötesplats ”där alla kan vara sig själva oavsett sexualitet, könsuttryck och könsidentitet”, kan man läsa på Skeiv Ungdoms hemsida.