Vi kommer ut från garderoben, och vi lägger oss på bordet istället för under sängen, vi blir lästa på bussar och tåg istället för bara inom hemmets fyra väggar. Förhoppningsvis kommer vi även ut till de människor som stödjer vår rätt till kärlek, utan att dela våra känslor.

Gay betyder öppen – därför gör vi ett månadsmagasin som kan läsas av alla, var som helst och när vi vill

Denna programförklaring (med den något frisinnade översättningen av ordet Gay) publicerades i första numret av Magasin GAY i september 1983. Tidningen Revolt mot sexuella fördomar lades ned och ersattes med den nya öppna livsstils-tidningen. Redaktörer var Dodo Parikas och Revolts stockholmsredaktör Jon Voss.

Från Revolts kombination av seriösa kulturartiklar, nyheter (på den tiden dock presstoppstider på ca 2 månader) med sexnoveller och sexbilder, till en allt igenom seriös tidning med kulturbevakning som aldrig förr. Kvar i Magasin Gay fanns kontaktannonser (även de med ca 2 månader mellan insänd text till publicerad kontaktannons. En fick ha tålamod när en sökte kärleken på den tiden!).

I tidningens första nummer publicerades Jean le Bitouxs intervju med Jean-Paul Sartre, den sista den franske författaren gjorde. Dodo Parikas besökte Norrbotten och träffade lesbiska och bögar där. Bengt Åkesson intervjuade Divine och numrets modereportage av Jon och Lars Rading var plåtat på Af Chapman med Erik och Kai som modeller.

Nytt med Magasin Gay (eller Maggan som den också kallades) var även Palle Lindbergs snofsiga layout och ambitionen att hitta annonsörer utöver gayklubbarna. På baksidan fanns en helsida från Man Butiken i Ringens köpcentrum. På omslagets insida en annons för Diana Ross nya album. Det var stort!

Totalt kom Magasin Gay ut i 11 nummer, sedan gick det inte längre. Kundkretsen, huvudsakligen tidningen Revolts tidigare läsare, var inte särdeles nöjda med innehållet och då främst att det erotiska tonats ned. Så sommaren 1984 kom tidningen Revolt tillbaks igen med sitt kombo-koncept.

Två år senare var det dags igen. Dodo, Jon och Martin Loeb drog igång den nya tidningen, Reporter. 1995 utökades med en bilaga vid namn QX.