Coverbandet Le Crash höll i tyglarna för avslutningskvällen. Glada i hågen och med glittriga outfits trippade de ut på scen vilket garanterat fick den milt salongsberusade publiken att tro att Alcazar återvänt till Pride. Först när trion påade Stockholm Prides förbundsordförande Fredrik Saweståhl trillar poletten ner att det inte är nu som vi ska få dansa till Crying at the Discoteque.

Saweståhl citerar Di Leva och konstaterar att vi nu befinner oss i ”regnbågens mittpunkt”. Han tar en stund för sorg och eftertanke och kallar publiken till en tyst minut för att minnas och hedra offren för det fruktansvärda dådet under Oslo Pride. Publiken framför scen tystnar och i en minut är allt som hörs tjoandet från prajdarna i barerna som missade talet, så kan det gå.

Sen är det dags för sång och dans. Serbiska Sara Jo är en av kvällens influgna artister och gör den perfekta reklamen för Euro Pride som i år för första gången någonsin ska hållas i ett land i Balkan. Hon är klädd i en glittrande pridefärgad Beyonce-body (som får bli min inspiration till parad-outfit 2023). Efter Sara Jo och hennes dansare kört sina fyra låtar bokar jag och Prideparkens resterande flator våra flygbiljetter till den serbiska huvudstaden den 12 september. Det blir kul.

Vidare bjuder första scenakten på mycket. Johan Huumo med årets Pride-låt, Mandy Rich och Julia Alfrida, 90-tals medley med Super Femmes (populärt), Baby Mala och första aktens stora stjärnor: Årets ESC-vinnare från Ukraina – Kalush Orchestra.

Efter en timmes paus för välbehövd förfriskning för prajdarna är det dags för kvällens kanske största namn: Kool & the Gang och jag ser att många buggar och hurrar, mja Kool & the Gang är väl bra. Men står de verkligen på rätt scen?

Sen var det dags för en till influgen talang från andra sidan Atlanten, New York-bandet Betty som slog igenom på bred hbtqi-front efter att de gjorde vinjetten till The L-Word. Nu blir det tydligare att det är Pride Park vi befinner oss i.

Sista artisten är Melanie Wehbe som kör hela sex låtar innan Le Crash tackar av Pride 2022 med ett medley.

Här kommer bilderna från kvällen!