Under dagen kommer vi att släppa nya QX.se. Vi ville få en mer levande nyhetstidning med fler möjligheter att lyfta fram det viktigaste och göra sidan ännu mer läsvänlig.

Med vårt nyhetsbrev kan du via mail bli uppdaterad på dagens senaste nyheter eller om det passar dig bättre få en veckosammanfattning av samhällsnyheter alternativt nöjesnyheter.

I våra kontakter med läsare har vi märkt ett ökat intresse för nyheter från regnbågsvärlden. Inte minst märker vi det genom att vi får allt fler läsartips. Det gör att vi som en liten men engagerad redaktion får så mycket bättre möjligheter att hålla läsare intresserade av vad som händer i regnbågssamhället uppdaterade.

Missa inte att vi i den nya formen har lagt till en snabblänk så du kan tipsa oss!

Den nya formen har tagits fram utifrån förra årets läsarundersökning med utvecklingsstöd från MPRT, i samarbete med byrån Digital Fans och är ett led i QX Förlags ambition att göra vår nyhetsförmedling mer intressant, betydelsefull och engagerande.

Visst har regnbågspersoner fått det enormt mycket bättre de senaste decennierna. Idag är det möjligt att öppet hålla de vi älskar i handen, att vi kan röra oss säkrare så som de vi är offentligt och att våra rättigheter, vår trygghet är en del av det politiska samtalet.

Men vi vet också att det är hårdare villkor på för många platser runt om i världen. De som inte accepterar det enkla faktum att människor lyckligtvis är olika arbetar aktivt för att pressa oss tillbaka in i tystnad. Med våld, med hot och genom att försöka skapa en bild av oss som ett problem för, till och med ett hot mot, samhället.

En gång i tiden sa homorörelsens pionjärer att ”öppenhet är vårt försvar”. De fördomar, medvetna lögner och ondsinta nidbilder som spreds om homo-bisexuella och transpersoner kunde, var resonemanget, endast motverkas genom just öppenhet.

Det gäller än idag. I länder där hatet mot hbtqi+ personer och rörelser växer, men också här i Sverige och Norden.

För QX är just öppenheten det centrala. Vi vill genom vår journalistik och vårt engagemang bidra till synlighet och bevaka såväl regnbågssamhällets alla delat som hur hbtqi+ frågor och vi som familjer och individer hanteras i samhället.

När QX startades 1995, som en fortsättning efter att gaytidningen Reporter fått lägga ner, var det det avgörande viktiga med fristående svensk media vars uppdrag är att skriva om, bevaka och lyfta regnbågssamhället som drev oss.

För oss är regnbågsamhället i hela sin bredd viktigare än någonsin att uppmärksamma året om, inte enbart när det pågår en Pridefestival. Det är det uppdrag som vi har fått av våra läsare

Ett uppdrag som gör att vi skriver om de många regnbågspersoner som ger oss ett livaktigt regnbågssamhälle genom kultur, nöje och politiskt engagemang. Vi skall fortsätta berätta om det som händer på scen, på klubb, i föreningsliv och i salong liksom det som debatteras, hur vi lever, älskar och bygger våra liv.

Med nya designen betonar vi just det journalistiska uppdraget och vi har gjort tidningen mer läsvänlig som vi hoppas engagerar ännu fler av våra läsare.

På nyhetstidningen QX hittar du nu längst upp till höger menyn där snabblänkar till de olika temasidorna finns. De vanligaste, Samhälle, Nöje och Världen hittar du också i toppen av desktop-sidan.

Qruiser loggar du in på som vanligt; klicka på texten Qruiser så kommer en PopUp där du loggar in.

Dessutom har vi förbättrat sök-funktionen rejält! Här söker du bland våra över 25 000 artiklar, bland queermap-event, månadstidningen Q. och shoppen.

Strax under hittar du ”Aktuella ämnen” där de taggar som just nu är mest aktuella dyker upp. Veckans mest lästa artiklar har vi som tidigare listade.

Högaktuella ämnen med fler uppföljande artiklar samlar vi nu ihop så du enklare kan få ett sammanhang redan på startsidan. Scrolla ner så ser du fler av dessa artikelsamlingar och i mobilen kan du även längre ner på sidan swipa till vänster för att se fler aktuella artiklar.

Så välkommen att surfa runt på Nyhetstidningen QX med uppdaterad design.

Följ oss genom att få nyhetsbrev till din mailbox! Och, inte minst viktigt, tipsa oss så vi kan bli ännu mer aktuella och uppdaterade.