Det var en lördagskväll i augusti som Alsayfi tillsammans med två vänner bestämde sig för att gå ut och festa på klubben Backdoor i Stockholm. Strax innan tre på natten gick han på toaletten och glömde att låsa dörren. Då kom en man in och erbjöd Alsayfi att köpa något som han uppfattade som narkotika.

Alsayfi sa nej till köpet och gick ut från toaletten.

– Jag gick fram till en vakt och pekade ut killen och sa att han försökte sälja något, förmodligen droger, till mig inne på toaletten. Då sa vakten att jag skulle ut. När jag frågade varför så tog han ett hårt tag om mina handleder.

Enligt Alsayfi ledde vakten honom genom den långa korridoren vid ingången där han bland annat ska ha kallat honom för ”bögjävel” och ”apa”.

– Han förolämpade mig och spottade på mig. Jag blev arg och kallade honom för ”jävla idiot” och spottade tillbaka.

”Jag bara satt där och grät”

Väl utanför säger Alsayfi att han trycktes ner på magen på marken samtidigt som flera vakter sparkade på honom.

– Efter ett tag kom polisen som satte mig i baksätet på bilen. Jag bara satt där och grät. Jag hade ont överallt, mitt knä blödde, jag hade blod i ansiktet. Jag var helt fucked up. Polisen lämnade mig vid Gullmarsplan och dagen efter hade jag så ont i vänster arm att jag sökte vård.

På sjukhuset röntgade man Alsayfis arm och det visade sig att han hade en fraktur i vänster handled. Enligt läkarintyget som QX har tagit del av konstaterades även flera blåmärken och skador på rygg, ben, ansikte och revben. Alsayfi har nu gips på armen och är sjukskriven från sitt arbete.

Händelsen är polisanmäld och Alsayfi säger att han blev så skrämd av våldet att han inte vågat gå ut på nattklubb sedan dess.

– Nu är ju min arm gipsad, men en kompis smsade mig förra helgen och frågade om jag inte skulle med till Backdoor i alla fall, men det vågade jag inte. Jag är jätterädd faktiskt.

När QX kontaktar Onur Ataker som är operativt ansvarig på Backdoor känner han först inte till händelsen och ber om mer tid att undersöka vad som hänt. Han svarar senare i ett skriftligt uttalande som vi publicerar i sin helhet nedan.

”Vaktbolaget vi använder oss utav på Backdoor har huvudsakligen två uppgifter på plats. Se till att de regler och lagar som finns kring serveringsställen följs samt att gästerna på plats ska kunna känna sig trygga. Alla våra vakter jobbar med ett stort hjärta men regler och lagar måste följas för att ett serveringsställe ska kunna hålla öppet.

Vi gör vårt bästa för att se till att vaktbolaget följer dessa uppgifter samt att våra värderingar förmedlas till de vakter som jobbar. Därför är man mer än välkommen att kontakta oss om man upplever att detta inte följs på plats.

I det här specifika fallet så har gästen blivit överlämnad till polisen på plats och gripandet har utförts framför samt med assistans utav polisen enligt den rapport som skrivit på plats. Därför inväntar vi utredningen och har inga ytterligare kommentarer kring detta specifika ärende då det är ett polisiärt ärende” skriver Onur Ataker från Backdoor.