Tidningen Kom Ut tar ett uppehåll

Anledningen till nedläggningen är nedskurna organisationsbidrag. RFSL säger dock att det endast är ett uppehåll men på vilket sätt tidningen kommer återuppstå är inte bestämt.

– Sedan 2009 har RFSL:s organisationsbidrag sjunkit från 6,1 miljoner till 3,5 miljoner kronor. Bidragssystemet tar inte hänsyn till omfattningen eller bredden i verksamheten vilket gör att RFSL med sin breda verksamhet missgynnas. Under samma tidsperiod har vårt medlemsantal ökat med 47 procent och det har också startats flera nya avdelningar runtom i landet, säger Ulrika Westerlund, RFSL:s förbundsordförande.

– Vi har framfört våra synpunkter på det nuvarande systemet för bidragsfördelningen för den ansvariga myndigheten och departementet. Vi hoppas att vi snart kan se en annan utveckling så att den kompetens som byggts upp inom RFSL som organisation tas till vara, avslutar Ulrika Westerlund.

Tidningen Kom Ut är RFSL:s medlemstidning sedan 1981. På senare år har det ”queerlyxiga” magasinet kommit ut fyra gånger per år och främst skrivit om sexualpolitik, samtidens queerpolitik och kultur.

– Vi tycker det är tråkigt att tidningen inte kommer ut som vanligt under 2013, men hoppas att komma tillbaka nästa år. Till dess finns allt material från 2010 och framåt samlat på webben tidningenkomut.se, skriver tidningens chefredaktörer Mathilda Piehl, Malin Nord och Karin Lenke i ett pressmeddelande.