För två veckor sedan kunde QX rapportera att den sverigedemokratiska kommunpolitikern Jonathan Sager i Kalmar vill se ett förbud mot det han beskriver som ”motbjudande sagostunder med dragqueens”. Utspelet kom efter Sager fått nys om att biblioteket i Kalmar har bokat Lady Busty och Miss Shameless från det svenska kapitlet av det internationella konceptet Dragqueen Story Hour för att hålla två sagostunder i slutet av november.

–  När vi lägger kommunens resurser på att låta två vuxna personer göra det här inför 2-åringar då blir det vår moraliska skyldighet att se till att det inte visas. Normkritik, normkreativitet och sexuella läggningar ska inte beröra 2 till 7-åriga barn. Man ska hoppa i vattenpölar och leka med pinnar. Inte tänka på sexuella läggningar och normkritik, sa Sager till QX den 18 oktober.

Igår uppmärksammade SVT Småland samma sak och i artikeln får Sager återigen svara på varför han tycker att sagostunder med dragqueens borde förbjudas. SVT-artikeln nådde SD-toppen Björn Söder som delade den på sin Twitter och gav sitt stöd till SD Kalmar.

”‘Låt barn vara barn och sluta utsätt dem för sådant här! Helt rätt agerat från SD” skrev Söder.