De kysstes i protest mot Putin

Runt 500 personer samlades utanför den ryska ambassaden i Antwepen i fredags för att protestera mot de lagar som genomförts den senaste tiden i Ryssland. Överallt stod det människor och det var även väldigt mycket journalister, många lokala, men även media från hela världen. Förra veckan anordnade Antwerpen både Pride och OutGames och i samband med det bestämde sig några aktivister för att starta en kyssprotest utanför ryska ambassaden.

– Det finns så många problem i Ryssland och jag tycker det är förfärligt att människor inte kan leva öppet med vilka de är där så jag vill stödja alla hbt-personer i Ryssland, säger en kvinna som samlats för att protestera mot Putin.
– Det är viktigt att vi gör någonting, varje liten droppe spelar roll just nu, fortsätter en av hennes vänner.

Efter protesten talade två ryska killar som var i Antwerpen för Pride. De tackade för allt stöd och för att så många människor deltagit i protesten. Men de ville också uppmana folk att fortsätta och sätta press på sina egna regeringar.
– Jag skulle önska att när ni kommer hem till era länder, sätt press på regeringen och era idrottsmän och få dem att tåga in på OS-arenan bärandes regnbågsflaggan.

Efter allt kyssande delades band i alla regnbågens färger ut och knöts fast i staketet utanför den ryska ambassaden.