Mian Lodalen

Mian Lodalen, journalist/författare: ”Min feministiska kamp pågår som vanligt precis hela tiden”

”Jag kommer läsa lite sorgliga rapporter om att rättvisa för kvinnor globalt sett är lika illa som förra året, eller sämre. En gång om året brukar nämligen detta ofattbara och systematiska förtryck mot kvinnor uppmärksammas. Men förhoppningsvis skriver någon om framsteg och där det finns hopp om förändring. Fira gör jag på kvällen på förlagsfest hos Romanus och Selling där det feministiska priset Årets Selma ska delas ut (till en person eller organisation som har gjort ett betydande avtryck i jämställdhetsdebatten.) Sen går jag hem och packar för turné imorgon. Ska prata om Lisa och Lilly och kvinnorna i Lesbiska ligan så min feministiska kamp pågår som vanligt precis hela tiden. Glad 8:e mars alla!”

Melaine Wehbe, artist/låtskrivare: ”Jag drogs per automatik till dessa starka och målmedvetna kvinnor ”

”Jag kommer uppmärksamma internationella kvinnodagen genom att bl.a. lägga ut en instagram story med alla kvinnor från mitt team i Melodifestivalen, jag har alltid haft majoriteten män runt mig i musikbranschen men nu när jag efter alla år fick sätta ihop mitt egna team så drogs jag per automatik till dessa starka och målmedvetna kvinnor som låtit mig vara exakt den jag är genom hela min artistdebut.”

Judith Gough, Storbritanniens ambassadör i Sverige: ”Jag firar att så mycket har uppnåtts, men…”

”Internationella kvinnodagen inspirerar oss att reflektera över de framsteg som har gjorts för att uppnå jämställdhet och det arbete som fortfarande behöver göras. Jag firar att så mycket har uppnåtts, men tar även tillfället i akt att stå upp för kvinnors och flickors rättigheter och friheter och trycker på för en mer rättvis, friare och säkrare värld. Det finns fortfarande mycket att göra. Idag kommer jag att delta i en ”UN Women’s breakfast” i Stockholm och även hålla i en afternoon tea och ett mingel med en inspirerande grupp kvinnor som arbetar för att stärka kvinnor och flickor i Sverige och globalt, inklusive i konfliktområden.”