Lesbiska amerikanska fotbollsstjärnan Megan Rapinoe utsågs nyligen till Woman Of The Year av tidningen TIME. I ett tacktal på just Women of The Year-galan i Los Angeles uppmärksammande hon nyligen den pågående hetsjakten på transpersoner.

– Vi vet alla vad som pågår i vårt land med försöket att radera ut transpersoners existens, sa 37-åringen inför en fullsatt sal som bland annat innehöll skådisarna Cate Blanchett, Angela Bassett och Abbott Elementary-skaparen Quinta Brunson.

– Att de vägrar leva sina liv på andra sätt än fullkomliga är otroligt inspirerande. Jag inspireras att vara mig själv. Dom ger oss insikt i vad det innebär att vara människa. En möjlighet att vara de knasiga människor vi är. Det är en verklig gåva.

Megan påvisade också bristen hos vita kvinnor och femisister att inte vara tillräckligt inkluderande.
– Vita kvinnor har övergett svarta kvinnor – och alla andra. Och straighta kvinnor lämnar queera kvinnor bakom sig.
Hon uppmanade publiken istället att vara öppenhjärtiga och att inkludera.

Just nu pågår en skrämmande utveckling i USA och över 300 olika lagförslag som minskar eller stoppar HBTQ+personers rättigheter i USA har lagts fram till dags dato. I januari förbjöds till exempel könskorrigerande sjukvård för transungdomar vilket innebär att det inte är möjligt att genomgå hormonbehandling eller ändra namn eller kön i födelsebeviset.