Howard Donald, en av medlemmarna i den nuvarande trion i Take That, har uttryckt sin ånger och sagt att han har mycket att lära när det kommer till att förstå och stödja hbtq+-communityt.
Howard ska bland annat ha tryckt tummen upp på ett inlägg som krävde att Disney skulle få pengarna indragna efter ett Pride-arrangemang. Han gillade dessutom inlägg om att transkvinnor inte kan ha mens och ett annat om att ”det bara finns två kön”.

När detta nådde Nottinghams Pride-festival valde arrangörerna att boka av artisten. Howard valde dessutom att stänga ner kommentarsmöjligheten på sitt senaste inlägg på instagram då fans och hbtq-personer var oerhört upprörda. Nu har artisten bett om ursäkt.
– Jag är verkligen besviken på mig själv och jag ber om ursäkt för den smärta jag har orsakat genom mina okunniga handlingar. Det är tydligt att jag har mycket att lära, och det är en prioritet för mig att göra det, säger Howard till The Guardian.
Take That, som nu är en trio efter att Robbie Williams och Jason Orange lämnat gruppen, har arbetat på ett album de senaste månaderna. De förväntas vara huvudattraktionen på British Summer Time-festivalen och har precis släppt en filmatiserad version av musikalen Greatest Days, baserad på Take Thats hits.