En barebackstjärnas bekännelser –
QX träffar svenska Anton

– Jag har just skickat in ett antal exemplar av boken till Kungliga biblioteket i Stockholm så att berättelserna ska vara kvar till eftervärlden, berättar Anton för mig.
Namnet på novellsamlingen är ”Chronicles of a London Cum Pig” och innehållet baseras på hans blogg hos Treasure Island Media, TIM, det största företaget som inriktat sig på bögporr utan kondom.
– Boken handlar om mina olika sexuella erfarenheter, kärlek och relationer. Själva sexgrejen är ganska grafisk. London är en stor stad och jag har mycket sex, säger han och konstaterar att det med andra ord finns mycket att skriva om.
Kommentarerna på hans blogg kommer ofta från killar som bor i mindre städer som är förundrade över storstadens sexuella möjligheter. De är både förtjusta och förskräckta.
– Jag märker att många bögar fortfarande har rätt ”heterosexuella” ståndpunkter, där idealet är att man ska vara monogam, annars är man en slampa. Jag ser sex som att äta. Jag äter inte samma mat varje dag. Sedan kan man separera emotionella begär och sexuella begär, jag gör det i alla fall, och det funkar bra, säger han.
Anton, som är 38 år, jobbar fyra dagar i veckan som arkitekt. På fredagarna jobbar han med administration på TIM:s Londonkontor. Porrkarriären inleddes för 16 år sedan under tiden då han extraknäckte som gogo-dansare på olika klubbar.
– Jag var förundrad att folk ville betala för att se mig naken. Jag hade fått flera frågor tidigare men en dag fick jag ett erbjudande som var bättre än väntat.
Jobberbjudandet innebar en trekant med ett tvillingpar och det gav mersmak. Han tänkte ”att erbjuda pengar för att jag skulle ha sex, hur dum får man vara”. Anton Dickson säger att hans fäbless för nakenhet KANSKE kommer från hans mamma som badar naken i älven hemma.
– För mig har porrkarriären aldrig varit en huvudsyssla. Jag gör det för skoj och för att kunna köpa fotoutrustning. Jag tror det är det som gör skillnad i porrbranschen mellan dom som ser det som en kul grej eller dom som känner att dom måste. Det kan man ju också se på de personer som går ner sig. Jag dricker inte, röker inte och tar inte droger. Jag håller mig i form, säger han.
Tresure Island Media som han jobbar för nu har varit en vattendelare i bögvärlden just eftersom det inriktat sig på barebacksex och upphöjt det till en livsstil. Grundaren Paul Morris har fått kritik för att han normaliserar och idealiserar oskyddad sex. Anton Dickson hade jobbat för andra bolag de första sju åren i porrbranschen innan han gick till TIM.
– För nio år sedan blev jag hiv-positiv…

Läs hela intervjun med Anton i QX november som du kan ladda ner gratis här: QX november.