Malmö
Wonk uppmärksammar World Aids Day på lördagskvällen med en festnatt styrd av Christoffer Földes, Mathias Holmgren och Francesca. Festen genomförs i samarbete med Noaks Ark Skåne.
Ett klokt råd är dock att ta det det lilla lugna i natt eftersom det under söndagen är en heldag på Barkgatan hos Noaks Ark och på kvällen hålls en ljusmanifestation vid Triangeln. Där runt hörnet, ligger BeeBar där helgen till ära personalen skänker all dricks till Positiva Gruppen och ägarna sedan dubblar vad som kommit in!


STOCKHOLM
Lördag kväll lyfts hiv och aids hos SLM där det är Öppet hus liksom auktion. Klockan 20 öppnar klubben för alla killar med lädersinne och entrén liksom personalens dricks och såklart auktionens slantar går till HIVis, en studie hos Venhälsan där försök att ta fram ett vaccin mot hiv görs. Tala om att rädda liv världen runt. Missa inte att du kan buda på två biljetter till QX GayGala! Klokt att garantera dig plats redan nu!




Noaks Ark i Stockholm inleder söndagens aktiviteter med Öppet hus i lokalerna på Birger Jarlsgatan. Bland annat kommer Bodil Sjöström och berättar om boken Happy Holiday och tiden före bromsmedicinerna.
På kvällen tar Gabriel Forss rodret över den traditionella konserten i Engelbrektskyrkan och till sin hjälp har han Sarah Dawn Finer.
På Kulturhuset samlas en rad HIV-organisationer för att samtal, teater och film. Dagen inleds vid 13 med Posithiva Gruppens Hans Nilsson.





På kvällen har restaurang Torget ett arrangemang till stöd för vaccinforskningen HIVis. Borden till de två middagssittningarna är såklart redan fulbokade men det finns barplatser kvar. Kvällen till ära finns Leo b, Admira Thunderpussy. Farao Groth, Miss Tobi och DRUGS på plats.



Ett annat arrangemang där hiv och aids uppmärksammas är Worldaidsdaygalan som i år håller till på Hamburger Börs. Galan råddas samman av Diamond Dogs Peter Englund och i år samlar man in pengar som skall gå till arbetet med ungdomar och säkrare sex. En lång radda artister står på scen, bland dem Rikard Wolff, Priscilla ensemblen, Lill Lindfors och Erik Linder.



GÖTEBORG
På BeeBar satsar man som i systerkrogen i Malmö stort för att samla in pengar till Positiva Gruppens arbete. Personalen skänker all dricks och det säljs Red Ribbons i baren. I kväll lördag är det Dj Tom som spelar och på söndag kväll blir det kvällsmingel som lär tätas på rejält efter att EKHO, kristna gruppen, i Göteborg tillsammans med kören Hellmans Drengar traditionsenligt har en kväll om hiv/aids i Domkyrkan.




Landet Runt
På flera platser runt om i Sverige uppmärksammas Världsaidsdagen genom manifestationer, samtal och gudstjänster. I Växjö är det musikgudstjänst med anledning av dagen, och såklart med anledning av Första advent. Innan dess är det Öppet hus hos Noaks Ark på Kungsgatan.
Norrköping har fackeltåg som avslutas med gudstjänst, tal och underhållning i Sankt Olai kyrka. I Luleå har Noaks Ark arrangemang på Kulturens hus.