Hon går på yrkeshögskolan Broby grafiska som ligger i Värmland och under en kurs fick hon i uppgift att skapa en affisch. Kravet var att den skulle överraska på ett vågat eller konfronterande sätt och belysa ett samhällsproblem.
– Jag ville skapa den för QX, eftersom att jag tycker att ni står för någonting väldigt viktigt. Ni förmedlar att man får vara precis som man är och att det är underbart att vara annorlunda, säger Emily Karlsson.

När hon var liten var en homofobisk ramsa populär. En ramsa, där man med fingrarna ska visa på att det inte går att ha sex med någon av samma kön. Och så upprepar man orden ”går inte, når inte, passar perfekt”.
– Jag förstod inte mycket av den då, och sexualiteten existerade inte riktigt i vår värld. Sedan dess har den där ramsan följt med i bakhuvudet och nu vet jag vad den betyder. Enligt mig handlar den om okunskap, barnslighet och homofobi. 

Själv är hon inte hbtq-person, men sedan hon upptäckte Gaygalan 2005 fick hon upp ögonen för QX och har följt sajtens och tidningens nyheter.

Vad är syftet med din affisch?
– Det är att väcka tankar kring hur mycket vi blir påverkade redan. Ett annat syfte med affischen är också att få homofoba personer att tänka om.