Lo drömmer stort och har som motto “att göra det omöjliga möjligt”. Redan som 15-åring har karriären tagit fart i hennes lilla rum i Malmö. På radioplattformen “All radio play”, driver hon fem olika kanaler, med snack, musik och poddar. Sedan sjätte klass har Lo ägnat all sin tid åt att driva kanaler vid sitt skrivbord med en dator och mic. Nu när hon går i nian lägger hon mer än tre timmar om dagen för att förverkliga sin passion, att bli radiopratare.
– Det kan vara tufft ibland att kombinera skola och radio. Men mitt liv är radion och det är vad som driver mig. Det är det enda jag vill göra, berättar Lo.

Lo har en imponerande lyssnarskara på 20 000 lyssnare i månaden och har lyckats fylla en virtuell Globen med sitt evenemang. Trots dessa framgångar är det inte alltid lätt att vara öppen transperson inom radiovärden. Rösten utgör radiopratarens viktigaste verktyg, och Lo har under en längre tid burit på komplex över sin egen röst. Det började med mobbning i skolan och kommentarer från klasskamrater om just hennes röst. Förolämpningarna tog även över på sociala medier. Så pass mycket att Lo övervägde att göra en stämbandsoperation för att sluta höra kommentarer.
Lo tycker att det är sorgligt att hon inte blir accepterad för den hon är, men det kommer inte påverka hennes passion för radiopratande.
– Rösten är mitt största komplex, men jag väljer att se bort från det kommentarerna, gå min egen väg och stå upp för mig själv. Jag försöker tänka att rösten är mitt ID och att jag är den jag är.

Los´s tidigaste minne, som visade på att hon var trans, var när hon gick på förskolan och ville bära klänning. Hennes föräldrar var öppna för det, men samtidigt oroliga.
– Ibland frågade de mig om jag verkligen skulle ha på mig klänningen eller den rosa tröjan. De ville inte att jag skulle bli mobbad för att jag var annorlunda.
Lo´s föräldrar märkte tidigt reaktioner från andra barn på förskolan. De retade Lo och ifrågasatte hennes könstillhörighet. Själv var hon för ung för att axla de stora frågorna. Hon ville ju bara vara sig själv.

Som liten visste Lo att hon kände sig som en flicka. Men hon saknade ord för sina känslor. Det var först när en klasskamrat i tvåan frågade Lo hur det kändes att vara trans som hon fick ett ord på det hon kände. Där och då visste hon inte vad det betydde, men när hon listade ut det förstod hon att det var precis det hon var. I årskurs två bytte hon därför namn och pronomen.

Men mobbningen eskalerade efter det. Idag berättar Lo om en skolgång som varit mycket tuff för henne. Nu går hon i nian och hon upplever att det bara blir värre och värre.
Det är jobbigt att vakna upp varje dag för att ta sig till skolan eftersom det åtminstone händer något negativt varje dag. Ofta ser hon till att hon inte vandrar skolans korridorer själv, utan i sällskap med vännerna. Men ofta har Lo en klump i magen och väntar på att något ska hända.
– En gång kom en kille fram och höll upp sin SD-pin framför mig för att markera var han stod när det kom till transfrågor. Det var det sjukaste.

Men mobbningen har också börjat röra sig utanför skolan, i sociala medier. Den senaste tiden har Lo blivit mer aktiv på plattformen Tiktok och där fortsätter mobbningen med nedlåtande kommentarer, kränkningar och hot. Och efter att hennes radiokanal uppmärksammats i en stor tidning fick hon ta emot ännu mer hat.

Mycket av mobbningen i skolan har Lo lyckats ta sig igenom tack vare stödet hemma. Då Lo´s familj är hennes största supportrar. De står bakom henne genom allt.
Radiokanalen har också funnits som en livlina och en plattform som hon aktivt använder för att lyfta fram HBTQ-relaterade ämnen.. Bland annat har TV4´s nya reporter och transpersonen Filippa Fernqvist gästat, tillsammans med andra kända namn som Karl-Fredrik, mer känd som Karl-Fredrik på Österlen.
– Jag vill visa att vi finns och lyfter HBTQ+relaterade ämnen för att bli accepterade i samhället. Jag tycker att när man har makten så ska man använda den.

Om tio år ser Lo sig själv som journalist med sin egen radiokanal. Allra helst en talkshow också. Men först står Lo inför gymnasievalet. Hon tycker att det ska bli skönt att få byta miljö och förhoppningsvis komma bort från alla fördomar och mobbning. Hon ser fram emot en nystart där hon får vara sig själv. Än så länge är hon osäker på sitt förstahandsval, men en sak är säker – det kommer att ha något med radio att göra.