Filip Andersson, 20 år, kommer från en liten skånsk stad med mindre än 2000 invånare, han beskriver den som en typisk köping med småstadsmentalitet där man gör bäst i att inte sticka ut från mängden.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%

Han har alltid vetat att han är gay men accepterade det först under det senaste året då han träffade sin nuvarande pojkvän.

”Komma ut” 2.0
Filip ville inte ”smyga” med sitt nya förhållande så han bestämde sig för att göra det officiellt genom sociala medier, och kom på kuppen samtidigt ut själv som gay.

– Jag har alla mina kompisar på Facebook så det var ett lätt sätt att informera folk, istället för att ta upp det enskilt med varenda person. Alla fick reda på det på en gång och sen var det avklarat, snabbt och enkelt säger Filip Andersson.

Hyllningar vällde in
Inom loppet av några minuter började reaktionerna att välla in. Statusuppdateringen att Filip och Simon nu var ett par fick snabbt över 300 likes och drygt 70 kommentarer, alla positiva. Exempelvis skrev folk hyllningar såsom: ”Grattis Filip och Simon, hoppas ni får ett bra o lyckligt liv tillsammans.”, ”Kanon för dig Filip! Önskar er lycka till.”, ”Stort grattis till er båda och massa kärlek och lycka till er”.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få så stor respons, det är ju vanligare att tjejer och killar blir ihop, så när två killar blir det istället tycker folk att det är annorlunda antar jag.

Ser du någon risk med att komma ut i sociala medier?
– Det beror nog på vilket land man bor i och hur ens vänner är. För min del gick det bra, det kommer en dag då man känner att man är redo, för min del kom den dagen då jag träffade min pojkvän, och man får ta det beslutet då.

Filip Andersson siktar på att flytta till Stockholm med sin pojkvän inom den närmsta tiden. Har du en speciell ”komma ut” historia som du vill dela med oss? Skriv till [email protected] och berätta.