Nu kan du promenera längs Regnbågspromenaden

Sedan kommunfullmäktige antog den nya visionen Helsingborg 2035 har staden arbetat efter ledorden ”den skapande, pulserande, globala, balanserande och gemensamma staden”.
Både kuddarna och vimplarna är vackert regnbågsfärgade. I Helsingborg ska alla känna sig inkluderade. Det här är stadens sätt att poängtera betydelsen av att vara öppen och välkomna satsningar och evenemang som sätter fokus på olikheter. Det är en viktig symbolhandling för Helsingborg som vill kännetecknas av gemenskap, jämlikhet och tolerans. Helt enkelt en stad där det finns lika möjligheter för alla människor”, skriver Helsingborg stad på sin hemsida.
– HBTQ-personer är en utsatt grupp i samhället och därför vill vi bidra till att förbättra deras situation. Därför har staden inlett en dialog med RFSL i Helsingborg och stödjer ett pågående arbete som kartlägger unga HBTQ-personers situation i Helsingborg. Vi hoppas att dessa initiativ ska leda till konkreta förslag till förbättringar, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.
Helsingborgs stad välkomnar satsningar och evenemang som sätter fokus på HBTQ-frågor. Ett konkret exempel är de planerade HBTQ-aktiviteterna, däribland en Prideparad, under stadsfesten Hx.
– Jag är glad för regnbågskuddarna och framför allt att staden vill fokusera mer på HBTQ-frågor. Det är viktigt att även ideella krafter som RFSL men också invånarna engagerar sig för att lyfta HBTQ-frågorna i Helsingborg. Det är först när vi arbetar tillsammans som det sker en verklig förändring, säger Lisa Olsson, ordförande i RFSL i Helsingborg, ledamot i RFSL:s förbundsstyrelse.