Det var i slutet av juni som kanadensiska Emma MacLean och flickvännen Tori var påväg hem från ett födelsedagsfirande när de blev överfallna av ett gäng på ungefär tio killar.

En av killarna slängde iväg en ”sexuellt förnedrande” kommentar till Emma.
– Tori sa: ”Hallå, det där är min flickvän”, säger Emma i en intervju med CTV News.

Då övergick de verbala angreppen, med homofobiska inslag, till fysisk misshandel. Tori blev knuffad mot en betongtrappa och sparkades på.
– Då aktiverades fight or flight i mig. Jag hoppade på en av deras ryggar och tog strypgrepp i ett försök att hålla tillbaka honom.

Tori och Emma MacLean .

Paret blev sedan slagna och sparkade flera gånger i ansiktet och på revbenen. ”Attacken har resulterat i en bruten näsa, en avslagen tand, blåmärken och bulor på våra huvuden och ansikten”, skriver Emma i ett Facebook-inlägg.
– Vi är oerhört tacksamma att det inte blev värre, men jag är rädd att gå in till centrum igen i Halifax. Jag känner bara att det är så utanför ens kontroll, vad som kan hända, säger Emma och fortsätter:
– Jag förväntade mig inte att något sådant här skulle hända, speciellt inte under Pride-månaden.

Nu har paret delat ett filmklipp från attacken på Facebook och uppmanar att alla med information ska träda fram och hjälpa de identifiera gärningsmännen.