140 000 taxibilar ska bli rosa

Mexiko City har en udda regel när det kommer till sina taxibilar. Enligt borgmästaren är alla taxiförare tvungna att byta färg på sin bil med några års mellanrum. Den senaste färgen, rosa, har förargat taxiförare, de anser att det är kostsamt att lacka om bilen hela tiden, men de anser också att färgen rosa är synnerligen ful.

Vit, röd och grön
Idag är taxibilar i Mexiko indelade i färg efter deras standard och säkerhet. De säkraste och dyraste taxibilarna är vita, normala taxibilar är gula eller röda. De mindre pålitliga, äldre och smutsigare bilarna är gröna.

Det nya beslutet medför att alla taxibilar ska lackas om, det kommer alltså inte finnas några färger efter standard längre, enbart rosa. Kritiker påpekar att detta kan medföra säkerhetsrisker för passagerare eftersom de då inte vet om de kliver in i en vit eller grön taxi.

Under 2018 kommer alla stadens taxibilar, runt 140 000 fordon, att lackas om i nyansen: ”Pink-mexicana”, detta rapporterar Los Angeles Times. Staden planerar även att lacka om alla stadsbussar till lila.