I tisdags spred den islamistiska terrorrörelsen Islamiska staten fler bilder på hur man mördar personer man tror är homosexuella. Rörelsen följer därmed de grova övergrepp som talibaner och irakiska islamistiska miliser utsatt homosexuella för.
Straff som utdömts där homosexuella amputerats och pryglats, att klistra igen anus och sedan tvinga i den ”dömde” diarré- framkallande medel. IS har valt att avrätta de homosexuella genom att kasta dem utför en hög byggnad.

IS sprider bilden på hur mannen mördas

Brittiska UD kommenterade under onsdagen de nya bilderna från Syrien genom ett kraftigt fördömande.
”IS är inte Islam, säger man. Det är extremism som gömmer sig bakom religionens namn för att utöva sina barbariska, fasansfulla illdåd mot såväl muslimer som icke-muslimer.”
I uttalandet som citeras av Pinknews.co.uk säger brittiska UD vidare:
”IS gör ingen skillnad mellan kultur, land eller religion. Vi fördömer IS behandling av människor, inkluderat hbtq-personer.”
Även brittiska Stonewall kommenterar övergreppen som IS skryter om som ”skrämmande och ännu en påminnelse om hur fara som IS utgör för alla de som inte anpassar sig till deras syn på världen.”
I SaudiArabien, som också följer en fundamentalistisk sunni-muslimsk politik, dömdes en homosexuell man till döden genom att piskas ihjäl med totalt 7000 piskrapp. I Iran, där en shia-muslimsk fundamentalistisk politik bedrivas har uppges homosexuella tvingas byta kön och flera rapporter om utdömda dödsstraff har rapporterats genom åren. I Iran har regimen kontrat med att uppge att de avrättade skall ha begått våldtäkter vilket föranlett det hårda straffet.

Några tidigare artiklar om mord på homosexuella utförda av islamistiska grupper och stater:
Bögar i Irak avrättas genom att deras anus limmas ihop


Avrättning av hbt-personer har börjat i Irak

Sex bögar dödade i Irak

Makvan Mouloodzadeh avrättades igår

7000 piskrapp för kärleksrelation

Amputation som straff i Afghanistan