Human Rights Watch konfirmerade den 20 april att denna nya avrättningsmetod används för att rensa ut landets homosexuella.
Homosexuella män fångas in, deras anus smetas in med superlim, kallad ”American gum” och de tvingas inta laxermedel som ger dem diarré. Tortyren leder efter ett tag till döden.
Video på de fruktansvärda avrättningarna tagna med mobiltelefon cirkulerar i Irak.
Enligt rapporterna kan det speciella limmet endast tas bort genom kirurgiska ingrepp och HRW uppger att de fått information från läkare om att dessa känner till verksamheten.
– Lim-berättelserna verkar vara korrekta, vi har samlat in flera uppgifter om dem, säger Scott Long på HRWs hbt-avdelning i samtal från Irak.
Sedan början av året har mer än 25 homosexuella mördats i Bagdad av milisgrupper och stammedlemmar som övergett dem. Organisationen Iragi LGBT uppger att minst 63 av deras medlemmar har torterats.
Till detta kommer att fem till sex av dessa enligt rapporterna dömts till döden av myndigheterna med anklagelsen om att ha tillhört en illegal organisation. Enligt den demokratiska kongressledamoten Jared Polls, har minst en av de dömda männen avrättats medan en lyckats fly från häktet.
– Massiva övergrepp sker nu i Bagdad och tydligen även i andra städer i centrala och södra Irak, uppger Scott Long. Vad som inte är klart är vilka krafter som är ansvariga och regeringens exakta roll i våldet. Vi riskerar att aldrig få full information om mördandet på grund av den osäkerhet som präglar och brutaliserar så många människor och förstör samhället: men vi gör allt vi kan för att reda ut och dokumentera trovärdigt, vilket bäst kan ske genom uppgifter från de överlevare som själva drabbats.

Saad som söker asyl i Sverige och hotas av utvisning till Irak var förra torsdagen med ett överklagande hos Migrationsdomstolen. Förhandlingarna i domstolen är hemliga men den 7 maj beräknas ett beslut om hans utvisning kvarstår eller om han får stanna i Sverige.

Tidigare artiklar om Irak:

Saad hotas av utvisning till Irak Avrättning av hbt-personer har börjat i Irak ”Troligen” farligt i Irak säger Migrationsverket Sex bögar dödade i Irak ”Islam fördömer homosexualitet” Ledare för irakisk HBT-grupp mördad Irakiska islamister lurar gaykillar via Internet Dödspatruller mördar homosexuella i Irak Regeringen vill inte driva på om HBT-konvention 14-årig pojke avrättad för sex med män Oro för Iraks nya konstitution