– Iraks lesbiska och bögar fortsätter att utsätta för systematisk terror av Shia-religiösa dödspatruller, säger OutRages talesman i Irakfrågor Ali Hili.
– Iraks regering vägrar att stoppa mördarna eller på något sätt agera för att skydda sina homosexuella medborgare. Det är en regim som domineras av Shi-fanatiker och homofober.
Ali Hili hävdar att regeringsmedlemmar är kopplade till dödspatrullerna som han säger utgörs av milis kopplad till Muqtada- al-Sadre rörelsen och SCIRI, rörelsen för islamisk revolution i Irak. 2005 utfärdades en fatwa mot homosexuella av ayatolla Ali al-Sistani, uppger Hili.
– Efter internationella protester tog han bort fatwan från sin hemsida, men fatwan i sig självt har inte dragits tillbaks. Det kvarstår i full kraft och ger den andliga sanktionen för dödspatrullerna till att döda bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner, säger Hili.

Trots det ökande hotet berättar OutRages Peter Tatchell att HBT-nätverk finns i flera större irakiska städer. Han nämner Nagdad, Najaf, Karbala, Hilla och Basra.
– Dessa heroiska aktivister hjälper människor att fly från dödspatrullerna, gömme dem i hus i Bagdad och hjälper dem att fly till Jordanien, Syrien eller Libanon.
OutRage samlar nu in pengar för finansiera arbetet till stöd för HBT-personer inne i Irak.

Mer information finns på Iragilgbtuk

OutRage publicerade i tisdags bilder och information om fem mördade irakier.


Khalid, 19 år, student. Kidnappad i december 2006. Kroppen återfunnen torterad och bränd i februari 2007


Alan Thomas, 23, kristen homosexuell irakier. Mördad


Hasan Sabeh, 34, modedesigner. Hängd den 11 januari 2007 i Bagdad. Kroppen skändad.


Samer, 26. Hittades den 29 december 2006 med skottskador i huvudet, bindel för ögonen och bakbundna händer. Tecken på tortyr och många brännskador återfanns på hans kropp.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=4901

Källa: Se tidigare artikel om FN-rapport

Publicerad: 2007-04-06 12:00:00