För tredje året bjöd företagarföreningen Stockholm Gay Life sina medlemmar och vänner till en bjudning på Hotel Skeppsholmen för att dela ut Stockholm Gay Life Award.
Första året var det Christian Guggenberger på Lesbian and Gay-projektet inom Stockholm Visitors Board som tog emot priset och året därpå hyllades Pride genom två av initiativtagarna till EuroPride 1998, Helena Westin och Nicke Johansson.
I år var det EuroGames Stockholm som fick priset. Trots att arrangemanget genomförs först i sommar (5-9 augusti) så har arrangörerna redan satt ljuset på Stockholm som en öppen och välkomnande stad för hbtq-personer.
På plats för att ur Stockholm Gay Lifes ordförandes Kenneth Hallström hand ta emot priset fanns ordföranden Jakob Jansson, Kim Nilsson och Fredrik Dungner.
I motiveringen till priset står: ”Initiativet att skapa ett internationellt arrangemang som låter deltagare, oavsett kön, sexuell läggning, religion eller bakgrund att mötas över både osynliga och synliga gränser – nationella såväl som internationella är inte bara hedervärt.
Det är angeläget och det är viktigt. Och det ökar Stockholms attraktionskraft
som ett av världens mest hbtq-vänliga resmål.Gay Life Award.”

Mingel med SGL
Mingel med SGL