Under tisdagen rapporterade Sveriges Radio P3 att Elite Stadshotell i Västerås anklagas för att ha diskriminerat ett killpar som försökt boka in sig för en Spa-vistelse.
Mikael och Johan berättar för Sveriges Radio om att de två fått OK på den valda helgen för sin Spa-vistelsen men att ”när de fick veta att det var två bögar hörde de av sig via telefon och berättade att vi var tvungna att avboka eftersom spat renoverades.”
Mikael valde då att dagen efter göra om samma bokning men ange att det var han och ”Evelina” som var gästerna. Då gick bokningen igenom hela vägen.
Mikael uppger till Sveriges Radio att en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen nu kommer göras.
I ett mail från Elite Hotels vice VD, Fredrik Berglund till QX tillbakavisas att det skulle röra sig om diskriminering. Berglund berättar att det pågår en ”omfattande renovering” av hotellet.
– Som en del av det här projektet installerar vi luftkonditionering vilket innebär att man behöver dra ventilation genom spa-avdelningen. Datumen för stängningen av spa-avdelningen har hela tiden ändrats p.g.a. komplexiteten av och storleken på renoveringen. Tyvärr har de här förändrade förutsättningarna med datum skapat ett otydligt informationsflöde till och från våra medarbetare på hotellet.
Berglund uppger även att man sedan man för 14 dagar sedan uppmärksammats av Sveriges Radio P3 på händelsen så har hotelldirektören i Västerås, Cem Gürler,, utan framgång försökt nå paret för att ”reda ut missförståndet”.