Nu samlar hon Stockholmsområdets teknikflator till en afterwork på fredag. I ryggen har hon det internationella nätverket Lesbians who Teck som vill ge pepp till hbtq-personer som jobbar inom teknik.
⁃ Jag hörde talas om Lesbians who Tech (LWT) när jag letade efter hbtq-kvinnor inom teknikindustrin. Jag är ju själv en kvinna inom teknikindustrin och googlade helt enkelt efter nyckelord kring det. LWT är baserade i San Francisco i USA. Det här var 2013 när jag själv trakasserats på den arbetsplats, ett stort svenskt företag, jag var på. Det avfärdades trots att jag fick hjälp från facket.

Varför är du med?
⁃ Teknik är en bransch med manlig dominans och där det saknas kunskaper om mångfald, icke-normativitet och jämställdhet. Miljön kan uppfattas som fientlig, i synnerhet av kvinnliga queerpersoner. När jag blev trakasserad av mina manliga kollegor handlade det både om min könsidentitet och min sexuella läggning. Därför kände jag att behov att hitta en stödgrupp så jag kunde få hjälp att läka efter att jag förlorat jobbet. Efter det har jag kommit ut och jobbat aktivistiskt för jämställdhet och hbtq-rättigheter inom teknikindustrin. Jag vet hur det känns att bli av med jobbet trots kompetens och ambition. Det finns en djup klyfta mellan könen i manligt dominerade branscher, och den drabbar även lesbiska kvinnor. Lesbians Who Tech hjälper queera kvinnor, hjälper oss överleva, rocka och göra succé!

Vad gör ni konkret?
⁃ Vi jobbar genom nätverk som har närvaro i de flesta städer i USA. Dessutom några inom Kanade och Europa. Vi får kvinnor att finna varandra, medvetandegöra utmaningar och hitta lösningar hur man kan höja queera kvinnors status. Det handlar bland annat om att dela nätverk och kompetens.

Så, varför gör du det här i Stockholm?
⁃ Jag har blivit Lesbians who Tech:s ansvariga i Stockholmsområdet. Så nu ska vi stödja alla som behöver det i den här regionen. Det här är ett samarbete mellan den internationella organisationen och RFSL Stockholm.

Vad kommer hända?
⁃ Vi ordnar en after work/happy hour för blivande och befintliga medlemmar. Vi kommer vara på O’Connels Irish Pub på Stora Nygatan i Gamla stan. Vi har gjort det två gånger tidigare och det har varit mycket lyckat. Tanken är att man ska kunna träffa andra hbtq-kvinnor inom teknikindustrin på vårt häng. På längre sikt ska vi arrangera olika aktiviteter, lite beroende på vad medlemmarna önskar.

Vad är ändamålet?
– Vi vill uppmuntra queers inom teck att komma ut och finna stöd. Att få dem att vara stolta för dem dom är och veta sina rättigheter. Vi vill lobba mot politiker och makthavare för att få en bättre arbetsmiljö och för att alla ska komma till sin rätt.

Vilka är välkomna?
⁃ Queera kvinnor och deras vänner som jobbar inom teknikområdet. Alla som stödjer det vi står för är välkomna!

LWT på Facebook