SD ledamot: Man ska vara stolt att man inte är homo

När USA godkände homoäktenskap förra veckan ville sverigedemokraten Daniel Deak fira genom att lägga ett regnbågsfilter över sin profilbild på Facebook. Det fick partikollegor att reagera.

Boris Petrusson

Boris Petrusson är SD ledamot i Alingsås kommunfullmäktige och skrev följande på Facebook när han såg regnbågsfiltret:

”Flockmentalitet. Det är politiskt korrekt att krama homolobbyn. Man ska vara stolt över att man inte är homo. Snoppar i rumpor är inte min grej. Vad jag förstår är det så det går till, om man inte snaskar kotte.”

Han skrev även:

”Jag tycker det är osunt med homosexualitet.”

Daniel Deak tog mycket illa vid sig av det som Boris Petrusson skrivit och bestämde sig för att lämna partiet omgående.

Men Boris Petrusson tycker inte att han gjort något fel eller att hans kommentar var homofobisk. När P4 Göteborg intervjuar honom säger han att homosexualitet inte är sunt i hans ögon. Han gör sedan en jämförelse genom att säga att han inte gillar tatueringar, men det betyder inte att han vill förbjuda tatueringar.

Petrusson säger även att han inte alls uppskattar Pride, regnbågsflaggor och att människor öppet stödjer homosexuellas rättigheter. Han efterlyser sedan en heterosexuell-fest där man springer runt och tramsar på samma sätt. Men någon homofob är han absolut inte, avslutar han.

Enligt Daniel Deak har han vid flera tillfällen upplevt en homofobisk jargong inom SD, han vill dock poängtera att alla inom SD absolut inte är homofober, detta rapporterar P4 Göteborg.

Det återstår att se hur SD i Allingsås reagerar på Petrussons uttalanden.