Nordic Wear ratar hbtq-personer i ny kampanj

Med en ny kampanjbild på sin Facebook-sida visar de hur en familj bestående av mamma, pappa och två barn skyddar sig från en skur av regnbågsfärger med ett paraply. Undertexten lyder:

Tyvärr säljer vi inte paraplyer. Men hade vi gjort det, hade de fungerat såhär!

Reaktionerna och anmälningarna har strömmat in angående kampanjen, och efter ett dygn svarar Nordic Wear på följande vis via sin Facebook:

Oj, vilken uppmärksamhet det blev kring vårt ställningstagande för kärnfamiljen! Trots snart 70 anmälningar på bilden och flera hot så kommer vi givetvis inte att vika ner oss för homofascisterna, vi tror nämligen på demokrati och yttrandefrihet.

Nordic Wear bildades 2013 och är återförsäljare av det tyska klädmärket Thor Steinar. Thor Steinar är framförallt känt för sin association med högerextrema rörelser i Tyskland.

Facebook tänker dock inte ta bort Nordic Wears bild, en av dem som anmält bilden för hatiskt innehåll fick följande svar:

Vi har granskat fotot som du anmält på grund av hatiskt innehåll eller hatiska symboler och har bedömt att det inte bryter mot våra gemenskapsregler.