De poddar om sitt ”Jävla bögliv”

Shaun Walls och Danjel Andersson bor båda i Fagersta en bit utanför Västerås. I Fagersta jobbar männen på bruket och kvinnorna inom vården. Bögar håller sig långt inne i garderoben, långt borta från klubbar, glitter och Pride, det ville killarna podda om:

– Livet för bögar i Fagersta är ingen fest, utan det är ett jävla bögliv, vi kommer prata om möten med män, komma ut historier och hur vi bemöts av vårt lilla samhälle, säger Shaun till QX.

– Jag gick exempelvis till en klinik för att testa mig, då sa läkaren att hon inte kunde testa mig för att jag var bög, hon sa att jag fick åka till Stockholm istället. Jag blev så chockad att jag bara svalde det och tänkte: ja, jag har väl ingen rätt att testa mig här då.

Fullt med smygbögar

Killarna hoppas att podden ska ge lyssnare en alternativ syn på hur böglivet kan vara, på en plats där det inte finns några klubbar eller mötesplatser, där familjefäder är smygbögar och till och med de ”öppna” bögarna inte är öppna.

Shaun och Danjel har varit vänner i 11 år och varje fredag släpper de en ny del i sin podd, om du följer länken kan du lyssna.