Kristoffer: Min sämsta dejt var mitt eget fel..

► Följ oss på Facebook för att diskutera det senaste inom hbtq-världen.

Kristoffer är 21 år och bor i Linköping. För en tid sedan var han på sitt livs värsta dejt, på följandet sätt berättar han:

► Följ oss på Instagram, QXSE, för de snyggaste hbtq-bilderna.

Min sämsta dejt var mitt eget fel. Vi hade chattat och bestämde oss för att ses och käka mat, hänga och sen ”sova” över. Jag var nervös, för säkerhets skull kollade jag upp killen på Facebook, och det lugnade mig lite.
 
När jag mötte upp honom slog det mig vad olik han var jämfört med sin profilbild. Hade han gått upp i vikt? Var profilbilden bara tagen i en konstig vinkel? Det kändes inte helt rätt, oroskänslan var alltså befogad.

Dejten fortsatte, vi lagade mat, åt och kollade på tv. Jag kände mer och mer att detta måste vara ett misstag, det var något som inte stämde. Jag ville inte dissa honom, men inte uppmuntra till något annat heller.

Till slut skyllde jag på plugg och drog därifrån. Jag kände mig rätt dryg, men lättad över att ha kommit därifrån. När jag väl kom hem bestämde jag mig för att söka upp honom på Facebook igen, det var ju något som inte stämde. Och jovisst, jag hade rätt.

På Facebook hittade jag honom, med samma namn, samma ursprung, boende i samma stad som den killen jag trodde jag snackat med. Jag hade alltså gått på dejt med helt fel person.

Hur ofta stämmer utseendet/personlighet med verkligheten?
– Utseendet stämmer oftare än personligheten, folk vågar mer när de flörtar över nätet, men när man väl ses så kan man bli besviken för att personen inte är alls lika utåtriktad eller öppen som man förväntade sig, säger Kristoffer.

Hur förberedd bör man vara inför en dejt?
– Det blir lite som det blir, jag är inte överdrivet förberedd, jag kan kolla upp vad killen gör på fritiden och vad han heter, men jag vill inte överanalysera, då är det roligare att se vad man får. Men samtidigt så är det bättre att mina förväntningar går ner än hans.

Vad bör man absolut inte göra på en dejt enligt din erfarenhet?
– Man får absolut inte dra upp tidigare relationer på första dejten, ingen vill höra det. Det är som att man vill förklara varför man är singel, det ger helt fel signaler.

Hur många dejter gick du på under 2015?
– Fem stycken max, det kanske är lite lite, egentligen skulle jag vilja ha en dejt i veckan, men det är nog bäst att det inte är så också.

Tidigare artiklar: Johan: Min dejt gick på toaletten, sen kom sms:et…