Carl-Axel: Mitt i middagen säger min dejt det värsta…

Jag slog på stort, min första dejt skulle vara riktig! Inget fjäsk på nån biograf eller en nattklubb. Vi bestämde oss för att äta middag på en lyxkrog i Göteborg.

Han kom direkt från plugget och var tydligt salongsberusad. Kanske för att hålla blygheten borta. Jag var istället hög på koffein och jättenervös.

Han ville kramas, jag sträckte fram handen, pinsam tystnad. Vi gick till restaurangen, fick bordet och menyer. Han slog på stort, fyra-rätters, jag tog enbart huvudrätt.

Vi satt och talade, åt och hade det mysigt. Sedan plingar det till och hans mobil åker upp på bordet. Han hade en Facebook-chatt med några vänner samtidigt. Sedan säger han: Mitt liv är en öppen bok, ställ mig vilka frågor som helst, så svarar jag.

Jag kom inte på någon bra fråga, så jag ställde samma fråga till honom. Han svarade: Jag vill inte veta något om dig.

Efter det blev det tyst, vi betalade vårat och gick skilda vägar. Min första dejt som bög var en katastrof. Hade jag för höga förväntningar? Gjorde jag något fel?

Hur gick tankarna innan första dejten?
– Jag funderade kring hur man skulle behandla varandra på en dejt mellan två killar. Ska vi kramas eller skaka hand, vad betyder ögonkontakt och vad gör jag om han uppenbarligen inte är intresserad? Säger Carl-Axel.

Exakt vad hände efter att han sa som han sa?
– Det blev tyst, han fortsatte knappa på sin mobil. Jag tror inte at jag sa något på 20 minuter efter det, sen betalade vi, han gav mig min jacka och sa hej då. Jag kände mig ledsen, förbannad och besviken.

Om man är på dejt och direkt känner att detta är så fel, hur ska man hantera det?
– Jag är för snäll för att vara brutalt ärlig, jag vill inte förvärra stämningen, är det dåligt så får man härda ut och ta tag i det efter kvällen tycker jag.

Har detta avskräckt dig på något vis?
– Efter detta har jag inte gått på några fler dejter, jag började dejta i somras, så jag är ny på detta, men jag är hoppfull för framtiden såklart.

På Qruiser heter Carl-Axel Trax_Disciplina.

Tidigare artiklar:

Johan: Min dejt gick på toaletten, sen kom sms:et…

Kristoffer: Min sämsta dejt var mitt eget fel..