”Män är män och kvinnor är kvinnor”

I en ny kampanj på sociala medier uppmanar de folk till en könsrevolution mot feminismens försök att ifrågasätta könen, detta rapporterar Sveriges Radio.

”Könsneutralitet är inte positivt på något sätt anser vi. Det är bara ett sätt att förneka att kön existerar. Man kan inte välja sitt kön, det har man sedan födseln” Säger Tiina Palovuori, vice ordförande i Sannfinländarnas ungdomsförbund i samband med kampanjen.

Tiina Palovuori känner att hon och hennes partivänner ofta blir ifrågasatta när de påpekar skillnader mellan män och kvinnor, detta har de nu tröttnat på.

På bilderna som lagts ut i sociala medier poserar killar med kepsar som det står pojke på, och tjejer med kepsar som det står flicka på.

– Om jag säger att jag gör så här för att jag är tjej, får jag genast skit för det. Folk säger ”Vad då, menar du att alla tjejer måste vara på ett visst sätt?”. Det är klart att alla ska få vara som de vill, men att vi har de här två könen är ett faktum, säger Tiina Palovuori i en intervju med Sveriges Radio.

Kampanjen kritiseras nu hårt av bland annat SETA, Finlands motsvarighet till RFSL som anser att denna typ av propaganda riskerar att öka stigmatiseringen av unga transpersoner.