I juni är Denise som bor i Örnsköldsvik färdigutbildad sjuksköterska, tanken är att hon då ska flytta ihop med sin flickvän, Elin, i Göteborg. Bostadsmarknaden är tuff och paret har med ljus och lykta sökt efter ett gemensamt boende i olika Facebookgrupper och på bostadssidor, något som visade sig bli en smärtsam upplevelse.
En Facebookanvändare skrev en kommentar om att Elin ser ut som en kille, en annan att hon ser ut som en åttaåring och en tredje att Denise behöver en riktig man.
– Det är det löjligaste jag hört i hela mitt liv, säger Elin.
– Jag blir irriterad, har man inget snällt att skriva behöver man inte skriva alls, säger Denise.

Flera personer har även hört av sig privat till henne och frågat hur två kvinnor har sex och hur de kan vara nöjda utan en kuk.
– Jag kom ut som bisexuell när jag träffade Elin för två år sedan, så jag är inte helt klar med min komma ut-process och därför biter sådant här extra hårt på mig, säger Denise.
Minst en person som skrev i Facebooktråden har nu kastats ur gruppen och några av annonserna har tagits bort.
– Det var faktiskt många som backade upp oss och ifrågasatte de som spred hat. Det värmer, säger Denise.

Var det självklart att vara öppna i era bostadsannonser?
– Ja, jag vill inte ljuga för min blivande hyresvärd. Men jag vet att vissa skriver att de är studenter eller vänner, säger Elin.
– Om det är fullt normalt för ett heteropar att lägga ut en annons borde det ju vara det för oss också.
Nu har paret fått ett erbjudande om att hyra en lägenhet i andra hand i Göteborg.
– Vi kommer ju behöva söka bostad igen, men vi kommer alltid att vara ärliga med vilka vi är, nu märker vi att det är ännu viktigare, säger Elin.