Men när kärleken uppstod mellan oss var denna handling som trots kriminalvårdens ivrigt viftande med regnbågsflaggor helt fel. På den öppna anstalten fanns det en kvinna som retade sig på detta och inte bara retade sig på det utan helt öppet skrek och hotade mig med ord som att jag var ett misstag av naturen, hon skulle göra mitt liv till ett helvete, det antal av olika sorts horor jag är och var är oräkneliga och allt detta fick hon säga, jag däremot blev kallad till förhör med åthutning om att sköta mig och uppföra mig som en vuxen kvinna.

Och visst uppförde vi oss som det, vi höll varandra i handen offentligt , men vi inhöstade inte ett enda litet vuxenpoäng alls.
Istället började man med rena trakasserier, på kvällarna skulle säkerhetsrondering ske i husen, vilket innebar att det kunde komma in män nattetid när flera av kvinnorna inte bar slöja och naturligtvis inte var beredda på att skyla sig, när vi motsatte oss det fick vi veta att det var för säkerheten. Säkerheten att vi inte var på varandras rum nattetid…….
Anstaltens nyordning med ronderingen i huset är ett visst mått av humor , för alla som kommit i kontakt med kriminalvård vet ju att myndigheten bygger på rutiner, dvs ronderingen sker varje kväll kl 2230 och 0135. Vilket ju är skrämmande om ronderingen skulle ske av andra säkerhetsskäl än att vi skulle hålla händerna på täcket …. hmm

Efter ca 500 dagar i det sociala experiment som jag skulle vilja kalla kriminalvård så har jag tydligen begått ett nytt brott med tanke på hur myndigheten behandlat mig. Brottet skulle i såfall bestå i att jag tillåtit mig känna kärlek till en annan människa. Kriminalvården å sin sida har beslutat sig för att låta hot, trakasserier och hat härja fritt.

Jag tänker på detta ofta och speciellt när jag inte ens efter muck får stå vid grinden och vänta på min flickvän när hon kommer ut från anstalten vid sina permissioner. Jag, en tidigare intagen, anses vara en säkerhetsrisk. Mitt brott är inte sonat, inte slut. Men när jag äntligen kan se in i hennes ögon då vet jag att ingen myndighet i världen kan tygla kärlek, för kärlek är kärlek och hat är och förblir en handling.