Reaktionerna på terrordådet i Orlando där 49 unga människor mördades och 53 personer skadades svårt har varit många i Sverige.
Redan under söndagen valde West Pride att uppmärksamma dådet.
– Vi påminns varje dag om det hat som riktas mot oss hbtq-personer, runt om i världen. Det är med stor bestörtning vi tagit emot nyheten om terrordådet mot en gay-klubb i Orlando, sa Tasso Stafilidis, ordförande i West Pride och sammanfattade festivalen som ett ”Vrål för kärleken – mot hat och förtryck”. På Götaplatsen vajade Regnbågsflaggorna en dag extra på halv stång.
Under måndagen har Söderhamns kommun, där Pridefestivalen nyligen genomförts, även de valt att hissa regnbågsflaggan på halv stång.
I Malmö arrangerade RFSL en manifestation vid Triangeln med tal av bland andra Malmö Prides ordförande Filip Filipek och vice ordföranden Nina Katzman, transaktivisten Adrian Malmgren, RFSL Malmös vice ordförande Cihan Arikan, Yahia Saleh, Svenska HBTQ-initiative syd, Toktam Jahangiry, Ordförande Svenska FN-Förbundet Malmö och Showan Ebadi Shattak, fotbollssupportrar mot homofobi.

Under måndagen sände även Stefan Löfven och H.M. Konungen kondoleansbrev till president Barack Obama. I Statsministerns brev står: ”Attackens brutalitet understryks också av att gemensamt för dem som dödades var att de befann sig på en klubb för HBTQ-personer. Tillsammans måste vi bekämpa hat, våld och terror och stå upp för mänskliga rättigheter.”
Redan på måndagskvällen var det planerat en manifestation för att hedra offren i Orlando. Evenemanget ställdes in efter att polisen inte gett tillstånd, men ett 50-tal personer samlades ändå. Under tisdagen hålls den tillståndsgivna manifestationen arrangerad av RFSL på Sergels Torg i Stockholm med start klockan 18.30.
Nedan följer bilder från hela världen där terrordådet uppmärksammats under söndagen och måndagen.