Det var Anders Pihlblad som intervjuade partiledaren som för ett par veckor sedan berättade att hon ska gå i Stockholms Prideparad, vilket blir första gången som en KD ledare deltar.
– Vi behöver visa att de Kristdemokratiska värderingarna om medmänsklighet och frihet gör skillnad på fler områden.

Efter beslutet om att gå hon ska gå i paraden har hon mötts av kritik från partimedlemmar för att arrangörernas värderingar inte stämmer överens med partiets politik.
– De som har utryckt tveksamheter har gjort det av rädsla att vi som parti ska ändra oss i frågan om sexköp eller i frågan om surrogatmödraskap. Men nej, det ska vi inte göra, säger Busch Thor.

I frågan om hon kommer att gå i någon spexig utstyrsel så blev det ett snabbt nej.
– Det har jag inte laddat för. Pride är en väldigt festlig tillställning och jag har varit på plats under festivalen i många år. För mig är det ett alvarligt ämne som man manifesterar och står upp för. Jag vet på väldigt nära håll att människors lika värde och trygghet att kunna vara den man är och inte utsättas för mobbing eller hån i skolan, på arbetsplatser eller i sin egen familj inte är självklart. Det är för de människorna som jag går i Prideparaden.