.

Morgan Grafström, kassör och medlemsansvarig, berättar att det har varit en turbulent process sedan RFSL startades för 37 år sedan. Men nu vill man förändra och locka medlemmar med bland annat filmkvällar och kultur.
Idag har man mellan 85 till 100 medlemmar.
– Men vi behöver flera medlemmar för att kunna hitta på flera aktiviteter, säger Morgan. Förra året gjorde vi ett bra jobb och genomförde Pride för första gången här i Sundsvall.
Tyvärr blir det ingen Pride i år. För få medlemmar har kraft att engagera sig för att man skall orka satsa på evenemanget fullt ut igen.
Tommy Lundholm som är föreningens sekreterare understryker att det är viktig att synas och bjuda in medlemmar för att kunna genomföra mera aktiviteter tillsammans.
En av de aktiviteter föreningen lagt ner extra energi på är kaféet som öppnade den 3 oktober förra året. Det är ett litet trevligt kafé som fungerar som en plats att umgås i för HBT-personer i stan.

Simone Vikström

Simone Vikström, ordförande i föreningen, berättar engagerat om hur roligt det är att gå ut på skolor och informera elever om HBT-frågor. Och tidigare ordförande Christian Olofsson berättar om de engagerades arbete och ibland provocerande dialog med politiker i Sundsvall.
– Det är till exempel orättvist att HBT-frågor inte är på schema i skolorna, menar han.
Han själv är politiker och gillar att debattera och skapa uppmärksamhet för frågor han brinner för.
När föreningen förra året bjöd in politiker till ett nyrenoverat kafé fick de stor uppmärksamhet då två sverigedemokrater dök upp bland de besökande politikerna.
– Det blev en bra dialog, menar Christian Olofsson.

Johan Bowallius
Andreas och Tommy Lundholm

Johan Bowallius berättar är glad att han flyttade från Stockholm till Sundsvall
– Här känner jag mig välkommen och omhändertaget på RFSL, säger han.

Jaqueline Petersson

Jaqueline Petersson beskriver sig som transsexuell född i en mans kropp. Tre gångre har hon kommit ut, som bög, transsexuell och heterosexuell.
– Jag gillar att provocera genom att synas, säger hon och berättar att transsexuella ofta blir trakasserade.
– Det finns en bristande respekt från folk, säger hon men trots att hatbrotten ökar är hon inte rädd för att gå ut på krogen.
– Den positiva med att vara kvinna är att man får mycket ragg, säger hon leende. Men man måste vara dubbelt så bra som männen för att få bekräftelse i andra sammanhang och det är mindre rolig.

Styrelse och medlemmar: Morgan, Daniel, Christian, Andreas, Johan, Tommy och Simone.

RFSL Sundsvall-engagemang framöver:
Stora Vårmässan 25-27 april
RFSL deltar med monter i samarbete med Ungdomsmottagningen.
Gatufestivalen – RFSL kommer att vara synliga, trots att ingen Pride-parad planeras.l
Och till kulturell konstutställning som kommer i höst.
Och så kafé varje onsdag 18-22.


RFSL Sundsvall i QX GayMap