RFSL Göteborg väljer att i samband med HBT-festivalen dela ut sina två priser för att uppmärksamma ”det dolda” och ett HBT-arbete ”på barrikaderna”.
Allan Hellman-priset, till minne av RFSLs grundare, har delats ut til en ”doldis”-aktivist,
Politikern och aktivisten Olof Svensson tilldelas årets Allan Hellmanpris för ett långt och idogt arbete inom RFSL och framför allt inom fack- och arbetarrörelsen för sexuellt likaberättigande, vilket resulterat i en HBT-vänligare politik och vajande regnbågsflaggor på Folkets Hus.

Göteborgs Homosexuella Ros går till HBT-festivalen ”Våren 2007 startade Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Blå Stället, Pustervik, Röhsska museet, Världskulturmuseet och Jan Schmidt, ett unikt samarbete genom att tillsammans arrangera festivalen HBT-GBG. Idén var att skapa en konstnärlig och kulturell mötesplats där HBT-personer kan se sig själva speglade i kulturen och samtiden och samtidigt förändra bilden av Göteborg som en HBT-fientlig stad. Göteborgs Homosexuella Ros tilldelas HBT-GBG som på ett enastående sätt visat på den likakönade kärlekens möjligheter och stärkt HBT-personers identitet och självkänsla.