De två folkpartisterna Martin Andreasson och Catrine Norrgård har nominerats till folkpartiets provval till Europaparlamentet. Nomineringen har lämnats in av HBT-liberalernas styrelse.
– I många europeiska länder stoppas fredliga Pride-demonstrationer, och konservativa krafter gör allt för att stoppa EU:s arbete för ökad respekt för hbt-personer. Därför behövs det parlamentariker som jobbar aktivt för hbt-rättigheter och likabehandling. Som Europavän vet jag vilka möjligheter som ligger i EU-samarbetet, och om jag väljs ska jag utnyttja de möjligheterna fullt ut, säger Martin Andreasson.

– Jag vill att Europa ska bli världsmästare i arbetet mot diskriminering. Trots att mänskliga rättigheter är grunden för Europasamarbetet är fortfarande hbt-personer, kvinnor och minoriteter andra klassens medborgare i många länder. Mångfald och kamp mot diskriminering står i centrum för mitt arbete om jag får förtroendet att representera folkpartiet, säger Catrine Norrgård.
HBT-liberalerna kommer även inför partiets provval sammanställa en enkät bland alla kandidater som ställer upp för att röstas fram till partiets valsedel inför 2009 års EU-val den 7 juni. Den enkäten kommer at redovisas senare, berättar föreningens mediasamordnare Per Pettersson.


Folkpartiet på Qruiser tema Regnbågspolitik