– Jag var på Side Track med en kompis och vi lämnade baren 00:30. Vi gick längs Swedenborgsgatan på Södermalm i Stockholm. Vi stannade vid Södra stations korvkiosk och köpte en korv och när vi hade gått några meter kom fem stycken ungdomar. Jag tror att de var nynazister.
De började på en gång att misshandla ”Sven” och hans kompis. Kompisen fick ett slag i magen men Sven var den som fick mest slag.
– Jag fick flera slag i ansiktet och sparkar i ryggen och benen. De slog mig hela tiden och ledaren tog tag i min rock och drog en pistol från byxlinningen och körde in pistolen i min mun. Han skrek ”djävla bögdjävel.” Jag trodde att jag skulle dö och blev alldeles livrädd och stod blixtstilla.
Svens kompis fick panik.
– Han trodde att han sett mig för sista gången i livet och skrek ”Sven” allt han kunde. Antagligen blev de rädda att någon hade hört min kompis för de skingrades och försvann.
De gick inte till polisen på en gång.
– Men när jag vakande på morgonen var jag alldeles blå och svullen ut i ansiktet. Vi bestämde oss för att gå till polisen. Vi fick ett otroligt bra mottagande. De såg det hela som mycket allvarligt och ännu allvarligare att en pistol var inblandad. Jag vet inte om det var en riktig pistol men både polisen och jag tycker inte att det spelar någon roll. Det var ett lika allvarligt hot och ofredande för det.
Sven hade inte varit på sjukhuset.
– Polisen sa att jag borde ta mig till sjukhuset på en gång. På SÖS akuten var de också mycket välmottagande och schysta.
Sven känner fortfarande stort obehag efter det som hände.
– Jag har aldrig varit med om likande. Och det är så kränkande och otroligt att det finns sådana människor som vill förstöra ens liv för att man är gay. Jag tänker mycket på det här just nu och mina tankar cirkulerar mycket kring detta. Fast jag är glad för att polisen tar hatbotten på allvar.