Missionskyrkan i Vårgårda vill inte ha RFSL i sina lokaler. Till Alingsås tidning säger pastor Peter Andersson att det är RFSLs ”väldigt fria” syn på sexualitet som gör att de inte vill ha förbundet på plats med information om hbt-frågor.
Lokalen hyrdes av Vårgårda kommun för att där låta RFSL hålla information för Gullhögskolans elever. Först när kyrkan insåg att det var RFSL som skulle prata sa kyrkan nej.
Till Alingsås Tidning säger Peter Andersson att det inte handlar om att neka HBT-personer tillträde till kyrkan, utan just organisationen RFSL.
Till p4 Sjuhärad säger han om RFSLs styrdokument
– Man är i grunden positiv till pornografi och prostitution och ifrågasätter mononormativiteten, att man skall hålla sig till en och tycker det skall upphävas. I kyrkan tycker vi man skall hålla sig till en, säger han.
Från socialdemokraterna i Vårgårda är tonen upprörd. Till P4 Sjuhärad säger Per Johansson att han tycker man skall överväga att sluta ha kommunfullmäktiges möten i Missionskyrkan.
– Man stänger ute en väldigt stor del av befolkningen. Det står i kommunallagen att fullmäktiges mötens skall vara offentliga. Stänger man ute en organisation på det här viset då sänder man signaler om att hbt-människor inte är välkomna i lokalerna.
Mikael Claesson Eriksson, ordförande i RFSL Borås, säger till P4 Sjuhärad att han beklagar att Missionskyrkans Peter Andersson inte valde att istället vara med och lyssna på deras skolinformation.
– Vi blir utpekade som att vara något hemskt och obehagligt som man inte vill ha i Missionskyrkan och det känns väldigt olustigt, säger Claesson Eriksson.
– Det vi vill förmedla är att kärlek är viktig och att man kan älska den man vill.

Mononormativitet anges i RFSLs principprogram handla ”att det antas att man söker endast en person åt gången”. RFSL skriver i sitt principprogram om mononormativitet: ” Mångfald och acceptans för olika sätt att leva och verka ska eftersträvas och måste finnas överallt och på alla nivåer i samhället.”
RFSLs principprogram



Borås i QX GayMap