När SpringPride smygstartar på torsdag är det tredje året som Eskilstuna har sitt eget Pride-firande. Förra året gick omkring 1500 personer till Prideparaden och det dubbla uppskattades vara med på den avslutande festen på Fyristorget.
I år räknar arrangörerna med lika stor uppslutning.
Pride-festen startarredan på torsdag med fest på Café Sylvia under temat Disco Gay Revolution. Sylvia blir en av flera platser där SpringPride kommer att hålla till.
I år hålls debatter och seminarier på Eskilstuna PrideHouse som installeras i Studiefrämjandets lokaler. Här diskuteras såväl internationell politik som transfrågor och hiv.
Förutom torsdagens fest blir det på fredag RAW med cirkustema; en magisk kväll av Superhjältarna med bland annat Emmon på scen. På lördag är det också fest på RAW där ”Sveriges kanske galnaste” DJ-kollektiv, ”The Brothers Gonna Work It Out” står för musiken. RAW är utbyggt med tält så att fler dansgolv och fler festsugna skall få plats!
Lördag är såklart den stora dagen då en stor folkfest arrangeras på Fyristorget. På scen står Madonna-imitatören Melissa Totten, på scen står även Jan George och Rainbow Sisters och sist men inte minst Magnus Carlsson. Konferencier under dagen är gaybloggaren Per Robin och talaren är Eskilstuna kommuns ordförande Hans Ekström.
Paraden, som följer på folkfesten har i år fått utökad paradväg och mer musik har planerats in liksom en egen avdelning för Friskis och Svettis! Räkna med många glada miner och färger och om SMHI håller vad de spår – strålande sol!
Söndagen avslutar SpringPride med två seminarier på PrideHouse, brunch på café Sylvia, filmen Milk på Rio och en Regnbågsmässa i Fors kyrka.