Judar, muslimer, kristna, druser, regnbågsfamiljer, schlagerfjollor, läderbögar, mc-flator och en stor mängd ”prideturister” (för att nämna ett fåtal stereotyper) paraderade genom staden.
Tel Aviv är känt för sina sekulära och liberala invånare så när Pride kom till staden blev det en riktig folkfest! Nyhetsbyrån AP uppger att omkring 20 000 gick i själva paraden, Jerusalem Post uppger ”tiotusentals”.

Det ryktades om religiösa motdemontranter, men dem såg vi inte till. De hade i så fall sannerligen ha varit i minoritet.

Kärlekens budskap gick inte att ta miste på! Glädjen var enorm när framtidens sekulära, liberala och moderna Israel marscherade genom staden. Allt elände som vi ofta får höra i svensk media kändes väldigt avlägset.

Prideparken, målet för paraden, låg på en del av Tel Avivs långa strandremsa.
Där fanns flera barer och en stor scen där nationella stjärnor uppträdde till publikens jubel.
Prideparken hade ingen entréavgift, säkerheten är dock något man inte fingrar på i Israel därför visiterades alla som passerade in.

Arrangemanget på stranden slutade visserligen strax efter att solen gått ned i horisonten klockan åtta, men Tel Aviv är mellanösterns New York, så detta var för många bara en lucka att klämma in den intågande shabbatens kvällsmål.
Festerna är många och utbudet brett. Allt från alternativa skönhetstävlingar för filipinska transvestiter, björnfester och schlagerpartyn till de välkända enorma housefesterna.

Att Zipi Livni,oppositionsledare och ledare för landets största parti Kadima, höll tal vid Pridefirandet betraktas här som en stor politisk framgång för landets hbt-rörelse.

Slutet gott, allting gott?
Inget gott som inte har något ont med sig… eller hur var det?
Min solbränna är mer blå an röd. Alla svenskar som undrar var solen tagit vägen – jag vet var den håller hus!

Ett stort tack till alla boende på Bograshov och Ben Yehudastreet som svalkade oss med sina vattenslangar från balkongerna!

Shalom och massa kärlek.