Först ut bland de städer som deltar i evenemanget OutCities under World OutGames i Köpenhamn, var Tel Aviv. Intill badplatsen på Islands Brygge har den israeliska staden byggt upp en scen där mycket dans kommer att presenteras under kommande vecka.
Från Tel Aviv kom den mångåriga kämpen för hbt-rättigheter i Israel, riksdagsledamoten Yael Dayan från det israeliska vänsterpartiet.
Hon passade på att påpeka att Tel Aviv är en öppen, fredlig och tolerant stad och framförde även en förhoppning om att den mördade statsministern Rabin skulle sannspås. Att en palestinsk stat skall kunna bildas som ”vi i Tel Aviv” kan arbeta tillsammans med.
Yael Dayan var även del av en dansperformance som följde efter hennes tal.
Efter Tel Aviv följde Århus som intill den strama superdesignade ”Sorte Diamant” vid Fredriksholm Kanal byggt upp en fantasieggande äventyrsby men en låg rad aktiviteter. Intill den ligger Pride Square där en rad företag säljer regnbågsprylar, infotält för olika organisationer är uppsatta och det blir aktiviteter på scen hela veckan. Intill Pride Square ligger även Women Space, ett stort tält med plats för kvinnor att möta kvinnor.
På Kongens Nytorv invigde på eftermiddagen Mexico City sitt område som de delar med Rio De Janeiro. En fantastisk diva roade publiken med operasång och stor humor.
I kväll öppnar Antwerpen och Melbourne sitt område intill Köpenhamns katedral, Vor Frue Kirke. En kyrka som draperats i regnbågens färger.
Att den danska regeringen är mer reserverad inför hbt-rörelsens krav framgår tydligt av att alla de fyra ministrar som inbjudits till kvällens invigning av World OutGames tackat nej.
I danska gaytidningen Out & Abouts augustinummer, skrivet helt på engelska, svarar statsminister Lars Løkke Rasmussen lika undvikande på frågor om han vill följa Fredrik Reinfeldt och förändra sitt parti till att ha ett mer öppet synsätt. Statsministern undviker svar genom att hänvisa till att han representerar en koalitionsregering. Han uttrycker dock glädje över att Danmark var första land att införa registrerat partnerskap, en reform landet ännu inte, till skillnad från Norge och Sverige, tagit sig vidare från.
Ikväll brakar festerna loss totalt. På Halvandet är det World OutGames officiella invigningsfest och på Zum Biergarten har Rocco tillsammans med Qruiser Dj:n Per QX, Cunigunda och Annikafiore på plats liksom Roccos resident DJ John Eltong. Och på gaybarerna runt om i stan kommer det garanterat vara överfullt, trots oro inför nya regnskurar.


Mexico City bjöd in en makalös diva att bjuda på skönsång och humor